Bewijs in Actie voor beleidsmakers

Bouw een strategisch plan voor je school uit.

Als jij een schoolleider of beleidsondersteuner bent, raden we je aan om na ‘Leren zichtbaar maken: de grondslag’ deel te nemen aan het Bewijs in Actie programma. In dit programma word je begeleid bij het beoordelen van je huidige praktijk en het structureren van een Visible Learning strategisch plan op maat van jouw school. Deze tweedaagse training is erop gericht om met een kernteam van de school zelf aan de slag te gaan: je maakt samen een onderwijsactieplan.

Nu je het verhaal van Leren zichtbaar maken kent, wil je als beleidsteam denktijd om de juiste prioriteiten en keuzes te maken. Je school krijgt matrices en instrumenten aangereikt om in de hoofden van de kinderen te kruipen om van daaruit een schoolontwikkelingsplan op te bouwen.

Dag 1
Je maakt kennis met de onderzoeksinstrumenten waarmee je het leren op jouw school zichtbaar kunt maken. Aan het einde van de dag ga je naar huis met een instrument dat je op een andere manier laat kijken naar je eigen schoolwerking en dat je gaat inzetten om alle informatie, die je nodig hebt voor de analyse, te verzamelen ter voorbereiding van deel 2 van deze training. Deze dag wordt een boeiende mix tussen theorie, praktijk en discussie.

Dag 2
Je analyseert onder leiding van de trainers de door jou verzamelde gegevens en trekt conclusies, zodat je veranderteam in je eigen school ‘leren zichtbaar kan maken’. Je stelt samen een plan op voor vervolgacties op school- en klasniveau. Hiermee kun je zelf je schoolontwikkeling vormgeven. Je gaat op zoek naar een antwoord op de vraag hoe de structuren in jouw school helpen om het leren zichtbaar te maken tijdens o.a. personeelsvergaderingen, planningsvergaderingen en observaties van hoe kinderen reageren op lesgeven.

 

Doelgroep

Beleidsmakers Veranderteams (bij voorkeur directie en 2 tot 4 leraren)

Praktische informatie

Individuele nascholing
Prijs: €220 pp
vr 18/01/2019 9u30 – 16u30 Gent
do 28/03/2019 9u30 – 16u30 Gent
Teamgerichte nascholing

Begeleiding op maat

Bekijk de andere trainingen: